Офіційний сайт школи №5 » Новини » Всесвітній день цивільної оборони
Творення людини – це найвища напруга всіх духовних сил: це і життєва мудрість,
і майстерність, і мистецтво. (В.Сухомлинський)
Информация к новости
  • Просмотров: 22
  • Автор: adminrpv
  • Дата: 18-03-2024, 12:07
18-03-2024, 12:07

Всесвітній день цивільної оборони

Категория: Новини

В 1931 році з ініціативи декількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі „Асоціацію Женевських зон” – „зон безпеки” для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО). В 1972 році МОЦО отримала статус міжурядової організації. Зараз в МОЦО входять 50 країн, ще вісім держав мають статус спостерігача. Участь України в МОЦО в якості спостерігача оформлена згідно з дорученням Прем`єр-міністра України від 25.07.1998 р.

Всесвітній день цивільної оборони відзначається з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних рятувальних служб. День 1 березня був обраний не випадково. Саме в цей день набрав чинності устав МОЦО, який схвалили 18 держав.

Низку заходів, присвячених цьому дню провели і в нашій школі.

 

Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони Всесвітній день цивільної оборони



Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.





___________