Офіційний сайт школи №5 » Новини » Радіодиктант національної єдності 2021
Творення людини – це найвища напруга всіх духовних сил: це і життєва мудрість,
і майстерність, і мистецтво. (В.Сухомлинський)
Информация к новости
  • Просмотров: 229
  • Автор: adminrpv
  • Дата: 8-11-2021, 08:42
8-11-2021, 08:42

Радіодиктант національної єдності 2021

Категория: Новини

У вівторок, 9 листопада, в Україні проведуть традиційний радіодиктант національної єдності, який щороку організовують з нагоди Дня української писемності та мови. Радіодиктант національної єдності розпочнуть 9 листопада о 10:00. Вже не вперше цей флешмоб виходить за межі суто радіоформату, а тому транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного.

 

Зокрема, спецефір Суспільної студії транслюватиметься з 10:00:

Читатиме 21-й радіодиктант національної єдності у цьому році відомий український письменник Юрій Андрухович, він є і автором тексту. За словами Андруховича, текст диктанту — початок його майбутнього роману.

 

До методичної роботи над радіодиктантом національної єдності залучали Ларису Масенко — українську мовознавицю, докторку філологічних наук, професорку кафедри української мови Національного університету Києво-Могилянська академія і провідну наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.

 

Студію для написання диктанту в прямому ефірі облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського і в приміщенні радіохабу Академії суспільного мовлення, де відомі українці 9 листопада писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.

 

Як і коли перевірятимуть диктант?

Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00. Тому усі учасники, які хочуть надіслати свій текст для перевірки, мають на це одну астрономічну добу.

 

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн:

 

паперовий лист потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада);

онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio.

Після оприлюднення диктанту 11 листопада (об 11:00) електронні листи не прийматимуть.

 

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

 

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1−2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

 

Радіодиктант національної єдності: Що це за традиція?

Радіодиктант традиційно проводять щороку в День української писемності та мови (9 листопада), починаючи з 2000 року. Мета такого флешмобу — об'єднати українців довкола державної мови. У 2021 році це буде вже 21-й такий диктант.

 

Тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до події не лише в Україні, але й по всьому світу.

 

Найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики.

 



Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

___________