Офіційний сайт школи №5 » ЗНО » До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків!
Творення людини – це найвища напруга всіх духовних сил: це і життєва мудрість,
і майстерність, і мистецтво. (В.Сухомлинський)
Информация к новости
  • Просмотров: 38
  • Автор: adminrpv
  • Дата: 4-02-2024, 18:53
4-02-2024, 18:53

До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків!

Категория: ЗНО

  1. 1.   Інтервю з директоркою УЦОЯО Тетяною Вакуленко https://www.youtube.com/watch?v=FIQH34G4oxA&t=3s 
  1. 2.   Треба знати абітурієнтам

Реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті стартує в березні й триватиме до початку квітня. Загалом, майбутні абітурієнти складатимуть 4 предмети, які розподілять на 2 блоки. Перерва між ними триватиме 20 хвилин.

Про це повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Вона зазначила, що конкретні дати реєстрації та проведення тестування УЦОЯО повідомить пізніше, адже поки графік ще не затвердили. Однак, за словами Вакуленко, цьогоріч цей процес відбуватиметься, скоріш за все, повністю онлайн.

Для цього майбутньому вступнику необхідно буде створити свій персональний кабінет, після чого туди можна буде внести особисті дані й обрати перелік дисциплін для тестування. Крім того, майбутнім абітурієнтам необхідно буде вказати населений пункт в Україні чи за кордоном, де вони зможуть пройти НМТ. Тетяна Вакуленко також порадила учасникам за межами України реєструватися якомога швидше, адже “кількість місць за кордоном буде, як завжди, обмеженою”.

Вносити зміни до даних в електронному кабінеті (місце, предмет на вибір) можна буде до кінця реєстрації.

За словами очільниці УЦОЯО, чотиригодинний тест складатиметься з двох блоків по 2 години, між якими буде 20-хвилинна перерва.

До першого блоку ввійдуть завдання з української мови та математики, а до другого – з історії України й предмета, який обере учасник:

  • української літератури (для філологічних спеціальностей);
  • іноземної мови;
  • біології;
  • фізики;
  • хімії;
  • або географії.

На виконання завдань до кожної дисципліни в учасників буде близько 60 хвилин. Проте всередині одного блоку час можна буде розподілити: наприклад, виконати українську мову за 45 хвилин, а математику – за 75. Однак повертатися до завдань першого етапу після перерви учасники не зможуть.

 

  • Учасникам тестування видаватимуть чернетки та довідкові матеріали з математики, фізики та хімії.
  • Учні можуть переходити від одного питання до іншого й назад в рамках одного блоку.
  • Після перерви повернутися до попереднього блоку буде неможливо.
  • Типи завдань НМТ не будуть відрізнятися від минулорічних завдань.
  • Тестовий бал НМТ з’явиться на екранах одразу після завершення тестування, офіційні результати НМТ буде оприлюднено згодом.
  • Пороговий бал НМТ збільшено до 15% від загальної кількості тестових балів.
  • Незабаром буде оприлюднено демонстраційні варіанти НМТ-2024 (минулорічні демонстраційні варіанти також залишаються актуальними).
  • Є ймовірність використання тестових завдань минулих років.
  • З історії України можуть бути запитання щодо повномасштабного вторгнення.
  • Реєстрація на НМТ розпочнеться у березні.
  • Змінити четвертий предмет можна лише протягом періоду реєстрації на НМТ.
  • У 2024 році передбачено 2 сесії НМТ: основна та додаткова.
  • Початок основної сесії НМТ відбудеться у травні, додаткової – у липні.
  • Перелік країн, де можна буде скласти НМТ буде визначено пізніше.
  • У випадку повітряної тривоги, проблем з технікою, вимкнення світла, учасника буде переведено на додаткову сесію НМТ.
  • Дати тестування не будуть розголошуватися у цілях безпеки. Кожен учасник тестування зможе дізнатися свою дату та місце проходження тестування в особистому кабінеті учасника НМТ.
  • Планується використання камер відеонагляду під час проведення НМТ.
  • Учасникам буде заборонено користуватися мобільними пристроями, їжею та водою під час тестування. Але не забороняється під час перерви.

3.Як визначатимуть результати для вступу у 2024 році?

Учаснику НМТ потрібно набрати пороговий бал з усіх предметів, щоб мати можливість вступати. Якщо учасник НМТ не набере пороговий бал хоча б з одного предмета, то вступати до ЗВО він не зможе.

Тестування вважається складеним, якщо вступник набрав не менше 15% правильних відповідей від загальної кількості завдань.

  

4.Порогові бали з усіх предметів НМТ-2024:

  • української мови – мінімум 7 тестових балів (з 45 можливих);
  • математики – мінімум 5 тестових балів (з 32 можливих);
  • історії України – мінімум 8 тестових балів (з 54 можливих);
  • біології – мінімум 7 балів (з 46 можливих);
  • фізики – мінімум 5 балів (з 32 можливих);
  • хімії – мінімум 6 балів (з 40 можливих);
  • іноземних мов – мінімум 5 балів (з 32 можливих).
  • географії – мінімум 7 балів (з 46 можливих).
  • української літератури – мінімум 7 балів (з 45 можливих).

  5.Етапи проведення тесту

Як і минулого року, НМТ пройде у дві сесії — основну і додаткову. Вони відбудуться в період з травня по липень 2024 року. Тестування буде проходити у тимчасових екзаменаційних центрах України та за кордоном.

У додатковій сесії матимуть змогу брати участь ті абітурієнти, які через певні об’єктивні причини не зможуть прибути на тестування. Наприклад, через хворобу, або не завершать оцінювання через тривалу повітряну тривогу чи технічні труднощі в тимчасовому екзаменаційному центрі.

Випускники будуть складати усі предмети в один день. Спершу учні пройдуть тести з української мови та математики, потім матимуть перерву. А далі складуть історію України та предмет на вибір. На кожен тест передбачена одна година.

6.Хто зможе пройти тестування?

Цього року НМТ будуть складати лише ті, хто планує вступати до ЗВО. Результати тестування необхідні для вступу на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного напрямків) на всі спеціальності.

Для вступу на спортивні та мистецькі спеціальності випускники також проходитимуть творчий конкурс.

Якщо абітурієнти склали ЗНО 2021 року або НМТ 2022 чи 2023 року, за бажання вони можуть використати їхні результати для вступу у 2024 році.

Не складати НМТ можуть абітурієнти, які вступають за контрактом на спеціальності, яким надається особлива підтримка держави. За посиланням знайдете перелік таких спеціальностей.

 7.   Як безкоштовно підготуватися до НМТ 2024

 1.з iLearn

Підготуватися до НМТ можна на платформі iLearn. Платформа працює для того, щоб усі учні мали безкоштовний доступ до якісної освіти, незалежно від місця проживання чи соціального статусу.

Перейти до iLearn

Серед навчальних матеріалів платформи є відеокурси з української мови, математики, історії України, англійської мови та біології.

Зараз на платформі проходять вебінари з підготовки до НМТ 2024 з української мови, математики й історії України.

 

Якщо ви не встигли на вебінар онлайн, його можна переглянути в записі на YouTube-каналі iLearn.

Також на платформі можна пройти тренувальні тести. Це можуть бути ЗНО за минулі роки, офіційний демонстраційний варіант тренувального тесту НМТ, який з’явиться незабаром.

Також на платформі iLearn майбутні вступники знайдуть:

• актуальний розклад вебінарів з підготовки до НМТ;

• індивідуальні нагадування про початок обраних вебінарів;

• посилання на всю важливу інформацію про НМТ 2024;

• чати для обговорення підготовки для користувачів iLearn;

 

2.Платформа ВШО

https://lms.e-school.net.ua/

 

3.https://zno.osvita.ua/

 

4.http://lv.testportal.gov.ua:8080/

короткі тематичні тести в  онлайн-тестувальнику на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти http://lv.testportal.gov.ua:8080/

 

5. тренувальні завдання (розроблені УЦОЯО демонстраційні варіанти НМТ 2023 року) /https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2023/08/ZVIT-NMT_2023-Tom_2.pdf

 

6.тести ЗНО-ОНЛАЙН за минулі роки та сервіс із підготовки до мультитесту https://zno.osvita.ua

 

Не складати НМТ можуть абітурієнти, які вступають за контрактом на спеціальності, яким надається особлива підтримка держави. https://mon.gov.ua/storage/app/media/news/2021/08/02/Perel.spetsial.osobl.pidtrymka.pdf

 

 

До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків! До уваги випускників 11 класів та їхніх батьків!



Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.





___________