Офіційний сайт школи №5 » Новини » 104-та річниця бою під Крутами
Творення людини – це найвища напруга всіх духовних сил: це і життєва мудрість,
і майстерність, і мистецтво. (В.Сухомлинський)
Информация к новости
  • Просмотров: 237
  • Автор: adminrpv
  • Дата: 29-01-2022, 10:01
29-01-2022, 10:01

104-та річниця бою під Крутами

Категория: Новини

29 січня 2022 року в Україні відзначається 104-та річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

 

Історія – це не стільки минуле, а, що важливіше, проєкція нашого майбутнього. Побутує мудрий вислів невідомого автора: "Скажи мені, яка історія нації, і я скажу, яке майбутнє її чекає". Можна продовжити: скажіть мені, хто ваші прадіди, діди й батьки, і я з великою імовірністю скажу, хто ви є, або ким будуть ваші діти й онуки. Наш святий обов’язок шанувати свою історію, національний світогляд, культуру, мову, звичаї, мораль та традиції. Це речі очевидні й дійсно, яблуко нації, як і родини, не далеко падає від яблуні.

 

Тому історія – це частина відповіді на одвічні питання: «хто ти є?», «куди йдеш?», «ким будеш?». На знак пошани національних Героїв щорічно 29 січня ми повертаємось до витоків і важливих етапів становлення української державності. Цьогоріч українці відзначають 104-річницю вшановання пам'яті Героїв, які загинули під Крутами у боротьбі за Незалежність України. Зовсім юні захисники вписали власною кров'ю героїчну сторінку в історію визвольного руху.

 

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії визвольних змагань 1917-1921 років. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

 

Пам’ятаймо Героїв Крут!



Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

___________